Het laatste nieuws met betrekking tot Europa en Migranten en het Project EU dat naar nieuwe wegen zoekt.
Boek: Europa en Migranten, Peter Stuivenberg
3e Wereldoorlog om het hoekje

3e Wereldoorlog om het hoekje

Het valt niet meer te ontkennen: de 3e wereldoorlog ligt om het hoekje. De Amerikaanse president Donald Trump is van de ene dag in de andere veranderd in een warlord. De retoriek “We moeten stoppen met interventies in landen waar we niks hebben te zoeken’ is veranderd.

Tomahawk raketaanval

3e Wereldoorlog om het hoekje
Admiraal Grigorovich houdt Amerikaanse schepen in de gaten.

De aanval met 59 Tomahawk raketten in de nacht van 6 op 7 april op de Shayrat luchtmachtbasis in Syrië is een vergeldingsactie. De Amerikanen straffen Syrië voor de niet bewezen gifgas aanval op Khan Sheikhoun. Hierbij vielen ten minste 86 doden.
Hoewel slechts 23 raketten doel troffen, een  cafetaria en een paar oude straaljagers, zien Rusland en Syrië het als agressie. De Russen zeggen dat de aanval is uitgevoerd door terroristen. Het verzoek om een onpartijdig onderzoek van de Organization for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW) en van de Verenigde Naties is (nog) niet ingewilligd.

Als antwoord op de Amerikaanse aanval stuurden de Russen het fregat Admiral Grigorovich naar de Middellandse Zee. Het fregat is uitgerust met Kalibr kruisraketten. Het oorlogsschip houdt de Amerikaanse torpedobootjagers USS Porter en USS Ross in de gaten. Zij hebben de Tomahawks afgevuurd.

Krijgsberaad in Moskou

3e Wereldoorlog om het hoekje
De Amerikaanse aanval is onderwerp van gesprek.

Dit weekend wordt in Moskou de situatie besproken met Syrië en Iran. Rusland zal wanneer een dergelijke situatie zich opnieuw mocht voordoen terugslaan. De kans is groot dat de terroristen nieuwe gifgasaanvallen uitvoeren. Indien in dat geval de Amerikanen opnieuw toeslaan is het oorlog in het Midden Oosten.
De Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Israël, Saoedi-Arabië, Turkije en waarschijnlijk nog een paar NAVO landen tegen Syrië, Rusland, de Hezbollah, Iran en waarschijnlijk de Koerden.

Directe kosten oorlog Midden Oosten

Een oorlog in het Midden Oosten kost, inclusief een invasie van Amerikaanse troepen, de eerste 3 maanden 3.8 biljoen dollar. Daarna zijn de kosten niet te overzien.

De Israëlische economie zal een verlies leiden van 42 miljard dollar. De directe economische schade wordt geraamd op 11.7 miljard dollar. Dat is  5.4 procent van Israëls bruto binnenlands product van 217 miljard dollar. De schade vanwege het krimpen van de economische groei en aan eigendommen en infrastructuur wordt geschat op 4 miljard dollar. De indirecte schade op 6 miljard dollar per jaar voor een periode van 3 tot 5 jaar.
De enorme kosten kunnen leiden tot een economische crisis.

Volgens de energie econoom James Hamilton van de Universiteit van Californië, San Diego, leidt oorlog tot het stagneren van de wereldeconomie. Hij baseert zich op de reactie van de oliemarkt op het 1973 OPEC embargo, de Iran Revolutie van 1978, de Iran-Irak oorlog in 1980 en de Golf Oorlog in 1990. Deze gebeurtenissen namen tijdelijk 4 tot 7 procent van de beschikbare hoeveelheid olie uit de markt. Ook leidde het tot prijsstijgingen van 25 tot 70 procent.

Wanneer Iran de Straat van Hormuz weet te sluiten, waar 20 procent van de gehele wereld olie voorraad passeert, neemt de catastrofe apocalyptische vormen aan. De olieprijzen schieten in de lucht. Bedrijven gaan failliet. De werkloosheid neemt toe. De mensen spenderen minder en de consumentenmarkt zakt in elkaar. Er volgt een wereldwijde recessie en een sterke daling van economische activiteiten.

Conventioneel of nucleair

3e Wereldoorlog om het hoekje
Nucleaire holocaust ligt om het hoekje.

Ik spreek over een conventionele raketoorlog. Niet over het gebruik van atoomwapens. Wanneer met  atoombommen wordt gegooid houdt de wereld op te bestaan. Een conventionele raketoorlog is echter erg genoeg. Het aantal raketten in Libanon wordt geschat op 40 tot 110.000 stuks. De Hezbollah zelf zegt 33.000 en Israël denkt dat het er 40.000 zijn. Hieronder vinden we de ongestuurde Katyusha 122mm artillerie raketten met 30 kilogram aan explosieven die tot 30 kilometer nauwkeurig zijn. En de Fajr-3/5 en de Ra’ad 1 lange afstand bestuurde raketten. De Fajr-5 heeft een bereik van 45 kilometer. De Hezbollah beschikt daarnaast over Grad raketten, drones en Scuds. Ook Zelzal-2 raketten met  600 kilogram aan springstof en een bereik van 210 kilometer. Verder de fateh A-110 met een bereik van 300 kilometer.

Tel hierbij op een gelijksoortige vuurkracht in de West Bank en de Gaza strook en we tellen minimaal 80.000 raketten. De vraag is of de Israëlische verdedigingsgordel deze kan afweren. Tijdens de Gaza oorlog van november 2012 is de defensie te licht bevonden. Vooral de korte afstand raketten zijn voor de Israëlische luchtmacht moeilijk te onderscheppen. Er zijn drie verdedigingsgordels:

– De Iron Drome die de korte afstand raketten en de mortiergranaten afgevuurd vanuit de Gaza strook moet onderscheppen.
– Het Patriot raketsysteem dat vliegtuigen onderschept en raketten met een middellange afstand.
– Het Arrow Antiballistische raket verdedigingssysteem om lange afstand raketten uit te schakelen.

Daarbij worden de Israëliërs geholpen door het Terminal High Altitude Air Defense (THAAD) X-band radar systeem. Deze wordt door de Amerikanen bediend op de Mt. Keren in de Negev woestijn. De THAAD is een van de beste radarsystemen in de wereld.

Toch, onder zo’n raketregen zullen veel Israëlische steden worden getroffen. Het is dan de vraag of Israël uiteindelijk niet een of meerdere van zijn 200 kernwapens zal inzetten.

De moeder van alle bommen

3e Wereldoorlog om het hoekje
Zal de zwaarste bom ter wereld, de MOP, in het Midden-Oosten of Noord-Korea conflict worden ingezet?

Een week later, op 13 april, voerden de Amerikanen een bomaanval uit op een serie ondergronds tunnels van de Islamitische Staat in Afghanistan. Om precies te zijn in het Achin district van de Nangarhar provincie, in het onherbergzame oosten van dat land. Hierbij werden tenminste 94 terroristen gedood. De bom was een GBU-43B. Een zogeheten Massive Ordnance Air Blast (MOAB) met als bijnaam de ‘Mother Of All Bombs’. De GBU-43B avn 11.000 kilo, waarvan er 15 zijn gemaakt, is een zusje van de14.000 kilo bom de GBU-57A/B Massive Ordnance Penetrator (MOP).

De ‘bunker busters’ zijn bedoeld om diep ingegraven tunnels en ondergrondse wapenfabrieken te vernietigen. De GBU-57 A/B de ondergrondse uranium verrijkingsinstallaties in Fordow, Iran. Het kan door een dikke beschermmantel van 20 meter gewapend beton slaan, voordat het ontploft. En de GBU-43B is ontwikkeld voor het tunnel netwerk van Osama Bin Laden.
Beide type bommen gebruiken een zogeheten ‘Hard target Smart Fuze’ dat de springstof op een bepaalde diepte doet ontploffen. Die diepte is afhankelijk van de hoeveelheid meters aan rots, staal of gewapend beton dat de bom moet binnendringen. Nu, voor het eerst in de geschiedenis, is dit type bom uitgeprobeerd op een IS tunnel netwerk dat nota bene is aangelegd door de CIA. Met de constructie tekeningen in de hand kunnen de Amerikanen zien hoe effectief deze zware bommen zijn.
En de afschuwelijke verwachting is dat de Amerikanen deze bommen gaan gebruiken om de ondergronds nucleaire installaties in Noord-Korea op te blazen. En wellicht die in Iran.

Noord-Korea ondergronds kernproef

Op zaterdag 15 april vond in Pyongyan, Noord-Korea, een parade plaats van tienduizenden troepen. Zij voerden mee lange afstand raketten, raketten die vanaf onderzeeërs kunnen worden afgeschoten en tanks. De parade vulde het Kim Il-sung plein en betoonde eer aan de leider Kim Jong-un.

3e Wereldoorlog om het hoekje
De Amerikaanse aanvalsvloot rond het vliegdekschip Carl Vinson ligt onder kust van Noord-Korea.

De geruchten gaan dat tussen 16 en 25 april Noord-Korea opnieuw een intercontinentale raket zal testen. Ook wordt een ondergrondse kernproef verwacht. Noord-Korea gaat nucleair en roert de oorlogstrommels. Om te verhinderen dat Noord-Korea een bedreiging voor de wereldvrede vormt wil Trump ingrijpen. Zodra er ook maar een raket succesvol wordt gelanceerd valt Amerika aan. Op dit moment ligt het vliegdekschip Carl Vinson met een vloot aan schepen en onderzeeërs voor de kust van Noord-Korea. En Kim Jong-un ziet dat als een regelrechte bedreiging van zijn land. Hij waarschuwde op zaterdag 15 april voor een genadeloos antwoord op iedere Amerikaanse provocatie.
Rusland en China denken dat een conflict ieder moment kan uitbreken. Is het niet in de week van 16 april dan een week of een maand of een paar maanden later. Daarom was de minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson in Moskou. En bezocht Trump een paar dagen geleden zijn collega in China. Daarom stuurde China 150.000 man aan troepen naar de grens met Noord-Korea. Het wil de eventuele te verwachten stroom aan vluchtelingen opvangen.

Aftellen

3e wereldoorlog om het hoekje
Noord-Korea raket lancering.

Op zondag 16 april om 6.51 uur lanceerde Noord-Korea vanuit een marinebasis in het noorden een raket. Niemand weet wat voor type. Gelukkig explodeerde deze direct na het opstijgen. De dreiging van een Amerikaanse aanval op Noord-Korea is even van de kaart. Totdat zij opnieuw een raket testen. Dan is het oorlog.

De wereld balanceert aan de rand van de afgrond. Chaos in Europa, opgelegd door Merkel en de EU. Dichtbij een oost-west oorlog in het Midden-Oosten. Wellicht niet nucleair. Noord-Korea een lont in het kruitvat.

We zijn nog nooit zo dichtbij een Derde Wereldoorlog geweest als nu. Arme, arme wereld. Met zijn domme en gewetenloze politici. En een burgerbevolking die niet tegen de autoritaire leiders in opstand durft te komen. Triest. In en in triest…

4 Responses to 3e Wereldoorlog om het hoekje

 1. De Wereldoorlog stopt nooit.
  Begon begin vorige eeuw. 2 episodes zijn opgezet en geregisseerd.
  De tussentijd overbrugd met creëren van crises, en de ‘vruchten’ daarvan plukken.
  Koude oorlog is ook dát: OORLOG
  WO3 is afgetrapt op 9/11; ‘verkocht’ onder de dekmantel GWoT (Global War on Terror).

  Bijzonder machtige en rijke georganiseerde misdaad lobby fanatiek voor deze GWoT. U betaalt de rekening, letterlijk én figuurlijk.

  blog niet van het niveau dat we van de auteur gewend zijn. Nogal ongenuanceerd deze keer.

  Rare focus op de vermeende rakettenregen op de staat onder Likudisme. Vergeten? de rakettenregen op de Gazastrook – praktische een concentratiekamp – te vermelden.

  Peanuts, bij deze dreiging, taboe verklaard (logisch!):

  IDF Censors Haaretz from Naming Author, Title of Book Portraying 1967 “Nuclear Putsch”
  July 8, 2017 By Richard Silverstein

  Thanks to another Israeli, I can report here that the book is
  ‘Shattered Hopes, Magnificent Failure: The Road to the Nuclear Middle East by Michael Hertz.

  “the Israeli military essentially conducted a coup d’état against the civilian prime minister because they doubted his ability or willingness to lead the nation to war.
  Part of the alleged coup was taking control of the nuclear weapon.
  The censor might be apprehensive about this claim, because it might cause one to infer that the Israeli military today isn’t under full civilian authority and could launch a nuclear strike against the wishes of civilian authorities.

  Aside from this, it’s mystifying why the IDF censor viewed this book as so threatening that it had to severely censor the Haaretz report about it.
  Hertz also offers further first-hand evidence of the manner in which Israel deceived American inspectors in the 1960s who inspected the Dimona facility” https://www.richardsilverstein.com/2017/07/08/idf-censors-haaretz-naming-author-title-book-portraying-1967-nuclear-putsch/

  De hysterie rondom N.Korea is duidelijk bedoeld om een excuus te vinden om zelf een ‘first strike’ met kernwapens te doen.
  Kim is opgeleid in Zwitserland,
  De kernwapentechnologie geleverd door Nederland (ref. Urenco-Alemelo, dr. Kahn – ‘diefstal’ van de blauwdrukken met Kon. instemming – VS toen nog tegen, Israël juist niet)

  Trump zij het al: “als je ze hebt, moet je ze ook gebruiken”,
  dát zijn terroristen; uitgesproken voor die andere Likudnik, de geperoxideerde haatprediker.
  (Elders in Groningen zijn echt nog wel nuchtere mensen te vinden.)

 2. Omdat zij die totaal insane zijn, voornamelijk de neo-cons, het op deze aardkloot nou eenmaal voor het zeggen hebben en de EUSSR, met die koeiekut van een Merkel voorop- waarop de kadaverdisciplinaire Duiters weldra wel weer en masse op zullen gaan stemmen, slaafs achter de gemuteerde “waarheden” geschapen door o.a.de CIA blijven aanlopen, volhardend in oogkleppen atlanticisme:

  http://www.blikopnosjournaal.blogspot.nl/2017/04/gifgasaanval-was-theater-voor-het.html

  Heeft het verstand nog kans? Het is in ieder geval uitgesloten dat je dat nog bij de VerNEEderigNSBlandse MSM zal aantreffen maar wie dat nu nog niet weet..

 3. Het eerste wat niet alleen bij een oorlog, maar ook een fors conflict verdwijnt, is de waarheid. De werkelijkheid van de één is nu eenmaal niet dat van de ander. 3e wereldoorlog om het hoekje? Trump een warlord? Voorlopigis hij niet meer dan een papieren tijger. De wereld balanceert aan de rand van de afgrond? Het zijn spannende tijden, dat wel. Maar een afgrond? Alleen als je uitgaat van ‘als dan’ en ‘wanneer’ scenerio’s die niet uitgaan van oplossingen, maar doemdenken, ja… dan misschien wel.

 4. Op “onze manier” komen we wél in opstand tegen de autoritaire leiders. Door de stemmen! Wij zijn toch een democratie? Alleen jammer dat ik er van overtuigd ben dat de de uitslag van de verkiezingen gemanipuleerd is. In mijn omgeving (oost-groningen) heb ik NIEMAND ontmoet die VVD ging stemmen…NIEMAND!!!!!..Bijna iedereen ging voor PVV. Een enkeling voor FVD of PvdD. En dat terwijl hier in Oost-Groningen nauwelijks buitenlanders zijn.

Leave a reply

19 − vier =