Het laatste nieuws met betrekking tot Europa en Migranten en het Project EU dat naar nieuwe wegen zoekt.
Boek: Europa en Migranten, Peter Stuivenberg
Nog 10 dagen om oorlog te maken met Rusland

Nog 10 dagen om oorlog te maken met Rusland

De Verenigde Staten heeft nog 10 dagen om oorlog te maken met Rusland. Dan neemt Trump de administratie van warlord Obama over. Tot 20 januari kunnen de Democraten Rusland de schuld geven van de verkiezingsnederlaag. Tot die tijd kunnen zij een oorlog met Rusland riskeren.

Het trommelgeroffel gaat gepaard met mediamanipulatie. MSM trompettert wat de overheid wil en demoniseert andersdenkenden. Zo wordt de Russische media  afgedaan als propaganda en tal van websites als verspreiders van ‘vals nieuws’. Propaganda media zijn Russian Television en Sputniknews. Foute websites zijn onder meer Infowars en Prison Planet. Ook wordt de vrije informatiestroom op Facebook aan banden gelegd.

Bewapening en irritaties

Nog 10 dagen om oorlog te maken met Rusland
Een raketschild zowel voor verdediging als voor aanval met kernkoppen.

Het voorspel om Rusland tot ‘vijand’ te bestempelen is al een tijd aan de gang. Het begint met irritaties en een wapenwedloop.

– Amerikanen stationeren vanaf mei 2016 een Europees defensie schild. Volgens de Chinezen vormen de raketten een bedreiging voor Rusland.
– Er vinden vele NAVO-oefeningen plaats,waaronder op 6 juni Operatie Anaconda  in Polen. Hieraan nemen 31,000 man deel.
– De boycot in juli van Russische atleten aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, Brazilië. Dit onbewezen dopingschandaal leidt tot veel irritaties.
WikiLeaks publiceert op 22 juli 19.252 e-mails van kopstukken van de Amerikaanse Democratische partij. De organisatie maakt ook de persoonsgegevens van donateurs bekend.
– In augustus zien wij het hacken van de email servers van Hillary Clinton.
– Op 30 september wordt de voormalige POMS opslag in Eygelshoven, Limburg, overgedragen aan het Amerikaanse leger. Er zullen rond de 1600 militaire voertuigen worden opgeslagen. Hieronder zijn M1 Abrams tanks, M2 Bradley gevechtsvoertuigen, Humvees, vrachtwagens en graafmachines.  Het wapendepot wordt op 15 december officieel geopend.

Rusland wordt Amerikaanse staatsvijand

Nog 10 dagen om oorlog te maken met Rusland
Het Russische antwoord: de S-400 raketten.

De woorden verharden. Rusland wordt een vijand van de Verenigde Staten.

– Op 8 oktober beschuldigt de Verenigde Staten Rusland ervan de servers van de Democraten te hebben gehackt.  Met deze daad beïnvloeden de Russen de Amerikaanse verkiezingen.
– Op 20 oktober maakt Hillary Clinton bekend in Syrië een no-fly zone te willen instellen. Dit zal leiden tot een oorlog tussen de grootmachten in het Midden Oosten. Rusland weet door zware luchtaanvallen op terroristen het tij te keren.
– Op 9 november  ontdekken en verjagen de Russen een Nederlandse onderzeeër in de Middellandse Zee. De officiële verklaring is dat de boot gevaarlijke manoeuvres maakt in de buurt van het vliegdekschip de Admiraal Koesznetsov.
– Eind november plaatsen de Russen in de enclave Kaliningrad als antwoord op het Europese raketschild de S-400 raketten. Deze raketten kunnen met atoomkoppen worden uitgerust.
– In dezelfde periode wordt de Russische  Baltische vloot versterkt met 5 schepen voorzien van Kalibr langeafstandskruisraketten.

Aanloop tot een gewapend treffen

Nog 10 dagen om oorlog te maken met Rusland
De disclaimer van het Grizzly Steppe rapport.

– Op 29 december wordt het Grizzly Steppe rapport gepubliceerd. Zonder bewijs wordt Rusland beschuldigd van het beïnvloeden van de Amerikaanse verkiezingen.
– Prompt stuurt Barack Obama 35 Russische diplomaten het land uit. Ook sluit hij 2 Russische complexen en zet personen en bedrijven op een zwarte lijst.
– Op 6 januari 2017 volgt een rapport als verklaring. De FBI en CIA zeggen een ‘groot vertrouwen’ te hebben dat de gegevens waar zijn. De NSA vindt het maar ‘matig’. Obama wil wraak.
– Op 7 en 8 januari (!) komen in de haven van de Duitse stad Bremen 3 militaire vrachtschepen aan. Zij hebben aan boord 87 Abrams M1A1 tanks, 20 Paladin artillerievoertuigen en 136 Bradley gevechtsvoertuigen. Onderweg is een brigade met 50 Black Hawk en 10 CH-47 Chinook helikopters en 1,800 man. Ook komt er een bataljon met 400 man en 24 Apache helikopters. Eerder stuurden de Amerikanen 620 containers met munitie.

Operatie Atlantic Resolve

Het Amerikaanse leger in Europa is onderdeel van de NAVO operatie Atlantic Resolve.  Trouwe EU vazallen als Groot-Brittannië en Duitsland doen volop mee. Zij sturen eveneens manschappen, zware tanks, lichte gevechtsvoertuigen en vliegtuigen naar de Russische grens. Volgens de Volkskrant moet de militaire versterking een Russische aanval op Oost-Europa ontmoedigen. Zonder enig bewijs dat Rusland oorlogszuchtig is, worden de Amerikanen nagepraat. Dezelfde krant spreekt zichzelf zelfs tegen. Zij vermeldt dat de militaire maatregelen mogelijk de spanningen met Rusland opdrijven. Maar dat is toch reden om het Amerikaanse ‘groot of gematigd vertrouwen’ in het FBI-CIA-NSA rapport aan een nader onderzoek te onderwerpen? Stel dat u verdacht bent van diefstal en moet voorkomen. De rechter heeft er ‘matig vertrouwen’ in dat u schuldig bent. En de officier van justitie een ‘groot vertrouwen’. Dan loopt u toch bij het ontbreken van bewijs een uur later weer op straat?

Agressief EU gedrag

Nog 10 dagen om oorlog te maken met Rusland
Een dag later komen de eerste 3 vrachtschepen met zware wapens aan in de haven van Bremen.

Een onderzoek van de Independent vertelt dat steeds meer burgers benauwd worden voor een oorlog tussen grootmachten. Een conflict met ernstige gevolgen.

De Daily Star, wellicht niet de meest betrouwbare bron, zegt dat de NAVO een doomsday scenario volgt. Trump zal naar verwacht de Amerikaanse steun voor de NAVO terugtrekken. Om hem te irriteren stuurt Obama ettelijke honderden gevechtsvoertuigen en duizenden manschappen naar de Russische grens. Een oorlogszuchtige houding die wordt onderstreept door warlords in de Europese Unie. “We hebben te veel slappe knieën in Europa. Wat we nu nodig hebben is leiderschap en geen politici die denken: de beer brult laten we hem maar zijn zin geven”, aldus een Duitse toppoliticus. Boris Johnson, de Britse minister van Buitenlandse Zaken, is het ermee eens. Ook wil hij dat alle Europese landen 2 procent van het bbp aan defensie uitgeven. En verschillende ministers van Defensie hebben het over ‘hard terugslaan’ of ‘oorlog als het moet’.

De Express zegt dat WW3 mogelijk is nu Obama wraak neemt  op Rusland. NAVO Secretaris-generaal Stoltenberg wil tegenover de Russische activiteit een sterke NAVO plaatsen. De Finse president bezoekt het NAVO hoofdkwartier in Brussel. Hij spreekt zijn zorgen uit over de oplopende spanningen tussen Rusland en de NAVO. Sir Michael Fallon, de Britse minister van Defensie, zegt dat de NAVO bereid is om ten strijde te trekken als het nodig is. Gelukkig voegt hij eraan toe dat hij dit niet waarschijnlijk acht.  Hij is het niet eens met de uitspraken van General Sir Richard Shirreff in zijn jongste boek War with Russia. Deze voormalige NAVO-chef acht een nucleaire oorlog tussen het Westen en Rusland tot de mogelijkheden.

Nostradamus

Volgens de 16e eeuwse Franse filosoof en waarzegger Nostradamus ziet de toekomst van 2017 er niet goed uit. Italië gaat failliet, de Verenigde Staten wordt onregeerbaar en een wereldoorlog kondig zich aan. Het zou zomaar kunnen gebeuren.

One Response to Nog 10 dagen om oorlog te maken met Rusland

Leave a reply

vijftien − tien =