Het laatste nieuws met betrekking tot Europa en Migranten en het Project EU dat naar nieuwe wegen zoekt.
Boek: Europa en Migranten, Peter Stuivenberg
Proxy oorlog in Syrië mogelijk

Proxy oorlog in Syrië mogelijk

Het ziet ernaar uit dat een proxy oorlog in Syrië mogelijk is. Moskou zendt 3 divisies Tsjetsjeense commando’s . Dat is 1.000 man. Dit betekent dat Tsjetsjenië namens Rusland in Syrië in actie komt.

Eerder waren al Russische speciale eenheden in Syrië actief. Militaire experts zeggen dat het succes van de slag om Aleppo te danken is aan de Spetsnatz troepen. Zij wijzen naar de precisie bombardementen. Zonder hulp van Russische speciale eenheden is dit onmogelijk. Verder zijn vlak voor de bestorming van Aleppo tientallen oppositieleiders gedood. Vaak door scherpschutters met groot kaliber geweren. En precisie-geleide munitie. Ook delen Spetsnatz specialisten hun ervaringen met de aanvoerders van Syrische speciale eenheden.

300 Turkse commando’s

Proxy oorlog in Syrie mogelijk
Turkse commando’s mengen zich in de strijd.

De Syriërs en Tsjetsjenen zullen ongetwijfeld de zojuist gestuurde  300 Turkse commando’s tegenkomen. Deze gaan niet alleen vechten tegen de Islamitische Staat. Zij hebben het ook voorzien op de koerden die de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) leiden. En er hangt een confrontatie in de lucht met het Turkse leger. Deze is op 24 augustus Syrië binnengetrokken. Het doel is om met Het Vrije Syrische Leger en de islamitische rebellen de regering Assad omver te gooien. Waar ik naar kijk is een proxy oorlog in ontwikkeling. Aan de ene kant Syrië, Rusland, Tsjetsjenië, Hezbollah, de Koerden en Iran. Aan de andere kant Turkije die optreedt namens de Verenigde Staten, Saoedi-Arabië, Qatar en de NAVO  landen.

Amerikaanse specialisten klem in Oost Aleppo

Inmiddels is 85 procent van Oost-Aleppo bevrijd. Het Syrische leger wordt bijgestaan door de Hezbollah en Iran milities. Russische specialisten zijn bezig het bevrijde gebied te ontmijnen. Ook zijn een waterpompstation, 2 krachtcentrales, 2 scholen en 2 moskeeën gerepareerd. Syrië is duidelijk aan de winnende hand. Afgelopen nacht schijnen duizenden rebellen zich te hebben overgegeven. In Oost-Aleppo is een wapenstilstand ingelast om burgers te evacueren. Hiervan hebben 8.500 mensen gebruik gemaakt.
De Verenigde Staten en de NAVO dringen nu aan op een volledig staakt het vuren. Syrië en Rusland leggen dit naast zich neer. De oppositie kan zich overgeven of wordt anders vernietigd. Dit veroorzaakte bij de Amerikanen nogal wat tumult. Zij willen voor de resterende rebellen en terroristen een vrije aftocht. Er zitten naar alle waarschijnlijkheid onder de rebellen  Amerikaanse adviseurs. Erg vernederend wanneer dit zou uitkomen.

Moderne wapens voor  rebellen

Obama heeft in het licht van deze ontwikkelingen de handel in wapens vrijgegeven. De rebellen krijgen nu moderne wapens, die zij vermoedelijk meteen doorgeven aan Al-Nusra. Een terroristenbeweging die eens door de Amerikanen was aangemerkt om de macht van Assad over te nemen. Het argument van Obama is dat de wapens ‘van belang zijn voor de nationale veiligheid’. Obama:
I hereby determine that the transaction.  Of defense articles and services. Is essential to the national security interests of the US. This includes foreign forces, irregular forces, groups or individuals. All engaged in supporting or facilitating ongoing US military operations to counter terrorism in Syria.’
Het afgelopen jaar ondertekende Obama ook de National Defense Authorization Act (NDAA). Deze voorziet in 500 miljoen dollar aan training en wapens voor ‘gematigde rebellen’. Een onderscheid tussen een ‘gematigde rebel’ en een islamitische terrorist wordt niet gemaakt.

Proxy oorlog in Syrië mogelijk

Proxy oorlog in Syrie mogelijk
Russische Spetsnatz troepen als ‘adviseurs’.

De Verenigde Staten gaat religieuze extremisten onbelemmerd en onbeperkt bewapenen. Zelfs met moderne draagbare luchtverdedigingsraketten. En met name in de periode tot 22 januari 2017. Een tijdperk dat Amerika zonder een president zit. In de weken die volgen zal het gevecht tegen de Islamitische Staat  vertroebelen. De Verenigde Staten zal proberen om met het Turkse leger de regering Assad omver te werpen. Precies zoals beschreven in het boek Europa en Migranten.
De komst van Tsjetsjeense en Turkse troepen. De aanwezigheid van de milities van Hezbollah, Koerden en Iraniërs. De Russische vlooteenheid voor de kust en de luchtsteun. Het agressieve gedrag van NAVO voor de grenzen van Rusland. De militaire samenwerking tussen de Europese Unie en de Oekraïne. Ik zie een escalatie van een conflict.

Leave a reply

1 + 14 =