Het laatste nieuws met betrekking tot Europa en Migranten en het Project EU dat naar nieuwe wegen zoekt.
Boek: Europa en Migranten, Peter Stuivenberg
Knuffelgehalte van moslims in Noord- en West-Afrika

Knuffelgehalte van moslims in Noord- en West-Afrika

Op mijn Twittersite @stuiverginfo meldde ik een artikel te schrijven over het knuffelgehalte van moslims in Noord- en West-Afrika. De Tweet was nog niet verzonden of de eerste reactie kwam binnen: ‘Géén opvoeding, zéér agressief, sekte-leden (islam), geilen op kids en beastiality, fascistisch als de pest’.

Vlak daarna kwam er een volgende Tweet binnen: ‘Voor alle christenen hier die pro islam zijn, goed kijken! Er werd verwezen naar een foto met verbrande mensen. Zij zouden door islamieten zijn aangestoken. Wat ik zag is de 2010 ramp in Sange, in de Democratische Republiek Congo. Een tanker ontploft op 3 juli. Minstens 230  mensen komen erbij om en 196 raken gewond. De vuurbal raast door hutten en een bioscoop. Er kijken op dat moment tientallen mensen naar voetbal.

Schokkende beschuldiging

De christenverbranding is een schokkende beschuldiging. Niet exorbitant fanatieke gelovigen verbranden net als christenen geen medemensen. Ik trok door Algerije, Niger, Mali, Tsjaad en Kameroen. Ik werk als veiligheidsadviseur in Nigeria en woon in Zuid-Afrika.  Ik woon en werk te midden van christenen en moslims. Van een massale christenverbranding heb ik nog nooit gehoord.

Verzonnen nieuws ontmantelen

knuffelgehalte van moslims in Noord- en West-Afrika
De meest wrede terroristengroep ter wereld: Boko Haram in Nigeria.

Op het moment dat ik het ‘verzonnen nieuws’ recht zet, barsten de commentaren op Twitter los:
Ik: Gewone moslims verbranden geen mensen, dat doen moslimterroristen zoals Boko Haram.
Ik: Boko Haram zijn extreem jihadistische wahabieten, niemand in Nigeria noemt ze een gelovige moslim, zie mijn boek Europa en Migranten.
Tweet: Boko Haram, dat zijn moslims, die koran en Mohammed naleven, ook aangesloten bij IS.
Tweet: Maakt niet veel uit hoe je ze noemt, als ze in naam van koran en profeet (daardoor geïnspireerd) slachtingen aanrichten…
Ik: Er zijn tig stromingen onder moslims, christenen enz. Geen moslim noemt Boko Haram gelovig. Het zijn wrede moordenaars .
Tweet: Regelrechte onzin, tientallen zo niet 100en dergelijke organisaties die fundamenteel islamitisch zijn, populair ook: Hamas.
Tweet: Ook ‘gelovigen’ moorden, hoe een ander daar ook zijn eigen visie op mag loslaten.

Koran niet met zijn tijd mee

De twitteraars hebben best wel gelijk. Sommige moslims, niet over een kam scheren, richten in naam van Allah slachtingen aan. Reden is dat de koran vandaag de dag nog net zo wordt geïnterpreteerd als toen. De koran heeft net als vele moslims in de tijd stilgestaan. Daarom worden de wreedheden door extreem fundamentalistische moslimterroristen als ‘correct’ aangemerkt.
De bijbel is net als de islam ook geen lief of zachtzinnig boek. Maar niemand die het in zijn hoofd haalt om de hierin genoemde wreedheden in praktijk te brengen. Een persoon die uit naam van God hoofden afhakt of mensen vierendeelt is geen christen. De wreedheden worden uitgelegd als godsdienstwaanzin. De persoon wordt voor de rest van zijn leven in een inrichting opgenomen.

Islam synoniem voor radicaal geweld

knuffelgehalte van moslims in Noord- en West-Afrika
De meeste moslims zijn lieve, vredige mensen.

De meeste aanhangers van de islam zijn vredige, lieve en beschaafde mensen. Zij hebben voldoende empathie ontwikkeld om geen interesse te hebben in het moorden. Zij wijzen naar de koran en zeggen ’dat paste in die tijd, niet in de periode waarin wij nu leven’. De verhalen in de koran moeten worden bekeken tegen de achtergrond van de periode waarin ze zijn opgetekend. Een periode die bol staat van wrede oorlogen en geweld. Nu, in de 21ste eeuw moeten de Koranteksten anders worden geïnterpreteerd.
Een voorbeeld is de burgeroorlog in Algerije (1992 – 2002) waar wij reportages hebben gemaakt. Lieve moslims worden afgeslacht door wat zij ‘de beesten’ noemen. Extreem fundamentalistische terroristen beroepen zich op de Koran. Zij willen met geweld van Algerije een kalifaat maken. Hetzelfde gebeurde later in Mali, Nigeria en Kameroen.

Van moslim tot Boko Haram jihadist

De islamitische terroristengroep Boko Haram is extreem gewelddadig en barbaars. Hun werkgebied is het Noorden van Nigeria en Kameroen en het zuiden van Mali en Niger. Zij laten radiografisch bommenrugzakjes van peuters ontploffen. Zij snijden dorpsbewoners de keel door. Hakken armen, benen of geslachtsdelen af. Meisjes kunnen kiezen tussen twee kwaden. Een bommengordel laten ontploffen of tot het middel te worden ingegraven en gestenigd. Een veroverd meisje kan door iedere jihadist worden gebruikt. En naar believen worden vermoord. Boko Haram is wreder dan de Islamitische Staat (IS). De IS hakt handen en hoofden af op grond van ‘bekeer of sterf’. Boko Haram moordt om de lol of om de buit. Deze ‘beesten’ worden in naam van Allah opgeleid om mensen te doden en te martelen. Zij zijn niet menselijk. Zij tonen geen empathie. En klampen zich in hun kokerdenken vast aan een oud geschrift: de koran.

Het gezicht van Boko Haram

Boko Haram is te vinden aan de rand van de Sahara woestijn. Veel jihadisten worden gekweekt in ‘haat’ moskeeën of geronseld uit afgelegen gebieden. Waar de werkloosheid 90 procent is. Waar jonge mannen stelen en roven. En kinderen en  vrouwen verkrachten. Waar een mensenleven niet telt. Waar sterke familiebanden ontbreken. Deze macho’s vinden het fantastisch om onder de vlag van de islam te moorden en te plunderen. Zij hakken met plezier de hand van een dorpeling af om het horloge te pakken. En het is in hun ogen ‘legaal’. De imam zegt dat dit gebeurt in naam van Allah. Hij is nu een held. Een strijder voor de islam. En als hij sterft krijgt hij in de hemel 70 maagden.

Exodus Afrika naar Europa

2015-04-11-11-41-18-bootvluchtelingen-in-de-middelandse-zee
Bootvluchtelingen op de Middellandse Zee.

Vanuit Noord-, Midden-  en West Afrika komt een exodus naar Europa op gang. Niet direct hoofden afhakkende jihadisten. Meer jonge mannen die geen toekomst zien in hun eigen land. Al ettelijke jaren werkloos. Dat zijn de goeden, op zoek naar werk. Dan zijn er  de boefjes. Zij houden zich in leven met diefstal en af en toe beroving. En dan zijn er de gelukzoekers. Zij willen avontuur, zich verrijken, dancings en vrouwen. Velen zijn kansloos opgegroeid. Verhuisd van het platteland naar de grote stad.  Af en toe een baantje, meestal niet. Slapend op een matras met drie anderen. Meestal niet. Zij kijken naar het rijke westen. Naar de rijke ‘blanke man’. Daar is gratis huisvesting. En eten, en geld.  Je kan doen en laten wat je wilt. Degenen die fanatiek in de koran geloven kunnen zich zelfs uitleven op ‘ongelovige’ vrouwen. Voor hen is Europa een paradijselijk jachtgebied.

In 2050 4 miljard mensen erbij

Wat ik hierboven schrijf is een onderwerp voor een Lagerhuisdebat. Of een televisiediscussie of een lezing. Er zitten tal van aspecten aan die dienen te worden uitgekauwd. Maar de kern van het verhaal is overbevolking. In Afrika komen tot 2050 4 miljard mensen bij. Er is berekend, zie mijn boek Europa en Migranten, dat 90 miljoen hiervan naar Europa komt. De meesten hebben van kindsafaan geleerd te vechten om te overleven. Zij geven niets om uw bezittingen. Of om de maagdelijkheid van uw dochters. Zij lachen de politie en het gerecht in hun gezicht uit. Zij hebben niets te verliezen en parasiteren op de ’goedmens’. Zij zullen met een lach op hun gezicht een multiculturele samenleving opeisen.

Rutte: terugsturen

Nederland begint wakker te worden. Minister-president Rutte wil de vluchtelingenboten terugsturen naar veilige landen in Noord Afrika. Hij gedraagt zich vlak voor de verkiezingen populistisch. Zie ik hier een handreiking naar de VVD?
Het roepen ‘stuur terug’ is een ding. De uitvoering is een ander verhaal. De meeste boten worden opgepakt voor de Syrische kust, ten westen van  Tripoli. Het meest voor de hand liggende land om de bootvluchtelingen af te zetten is Tunesië. Om de hoek zeg maar. Veel verder kan ook niet, want de boten zijn niet zeewaardig en staan op het punt om met man en muis te vergaan. Ik heb dat eerder in mijn boek Europa en Migranten geschreven. En er de volgende opmerking bijgezet. ‘Zorg ervoor dat deze mensen niet voor hun land hoeven te vluchten. Bouw infrastructuur en industrieën. Schep banen. Koop hun producten. En bovenal leer ze om een bestaan in eigen land op te bouwen. Zo niet dan is Europa en ook Afrika een verloren continent’.

4 Responses to Knuffelgehalte van moslims in Noord- en West-Afrika

 1. Ik kan geen moslim meer zien, je hoort en ziet niet anders meer. Het hangt me zoooo verschrikkelijk ver de keel uit

 2. Dan doe ik nog een aanvulling erbij Eelke. Gezien vanuit het religieus aspect spreekt de bijbel en de koran over een z.g. geestelijke strijd. Die geestelijke strijd bevind zich in de mens, maar plaatst zich ook in de samenlevingen. In de koran als de jihad, die in de moslim zijn leven hem tot een toegewijd mens tot de ‘enige’ en ‘grootste’ moet richten. Bij de christen dat hij zich afkeert van het wereldse, deze wereld is namelijk volgens het woord niet het koninkrijk. Dit komt later. De naastenliefde is een uiting van de acceptatie die de persoon jezus ook liet t.a.v. de mens. De geestelijke strijd die een christen voert is die van het afzien van zijn zonden, de geestelijke strijd of jihad van de moslim is om de wereld te veroveren voor zijn allah. Daarin zit het grootste verschil. De moslim wil de wereld veroveren, de christen wil afscheid nemen van het wereldse. De koran spreekt over de ongelovige honden en apen die vernietigd moeten worden. De christen probeert liefde te tonen.

 3. Dank voor de reactie. Het geloof in God verdwijnt steeds verder uit onze samenleving. Een overgrote meerderheid van de Nederlanders (82%) komt nooit of bijna nooit in de kerk en nog maar veertien procent gelooft in een persoonlijke God. Zie http://www.eo.nl/geloven/nieuws/item/nederland-is-god-kwijt-geraakt/.
  Met uw visie over de koran kan ik u volgen. Vandaar ook de opmerking dat de koran niet in de tijdsgeest van de 21ste eeuw is geplaatst. Overigens is de bijbel niet minder wreed. Neem de 5 boeken van Mozes (Genesis, Exodus, Leviticus, Numeri en Deuteronomium) en lees Jozua, Richteren en Samuel. Daarin wordt heftig gemoord en geplunderd. Vrouwen worden aan de lopende band verkracht en als zij dood achterblijven in stukjes gesneden.
  Niet christenen vinden dat de grenzen van het acceptabele zijn bereikt. Zeker wanneer er een multiculturele maatschappij wordt nagestreefd met gedwongen integratie. Dit op zich is een debat waard. Verder ben ik blij dat u zegt 500 meter uit de kust. Voormalige minister-president van Australië, Tony Abbott, zegt op 27 oktober 2015 tijdens de tweede jaarlijkse Margaret-Thatcherlezing dat Europa het voorbeeld van Australië moet volgen. ‘Sluit de grenzen voor economische migranten. Er leven in Noord- en Midden-Afrika honderden miljoenen mensen in armoede en gevaar, die graag naar Europa willen reizen.Maar geen enkel land kan zijn grenzen openen voor iedereen die maar wil binnenkomen, zonder zichzelf te verzwakken. De Europese landen hebben het recht om hun grenzen te beschermen en de bootvluchtelingen terug te sturen.Het knaagt aan je geweten en het vergt een grote inspanning, zowel financieel als logistiek, maar er is geen keus.’ Hij voegt eraan toe dat ‘misplaatst altruïsme Europa in een catastrofale positie zal brengen’.
  Dit geeft schrijnend het probleem aan. Zolang de economische migratie niet ter plekke wordt gestopt, zal Europa binnen een paar jaar overlopen van Afrikanen. In plaats miljarden euro’s voor steun in Europa te besteden is het beter om dit geld te besteden daar waar de vluchtelingen vandaan komen. Mensen, en dat lijkt me juist een onderdeel van de christelijke naastenliefde, zouden niet voor hun eigen land op de vlucht moeten slaan.

 4. Niet een artikel om over naar huis te schrijven. Voor een Christen geldt wet: Bemind God boven allen en uw naarste als uzelf. De schrijver weet het verschil tussen het oude en nieuwe testament niet.
  Voor een Mohammedaan geldt De Koran en Hadith en het voorbeeld van Mohammed.
  Dit figuur heeft eigenhandig vele mensen vermoord, in de hele Koran komt het woord liefde zelfs niet voor en men mag er geen komma of jota aan veranderen. Zelfs vertaalde teksten moeten vergezeld gaan met de originele arabische tekst
  De z.g. vluchtelingen worden in Lybië in opblaasbare boten geladen en 500 mtr uit de kust opgevangen door zeewaardige boten van vluchtelingenhulp uit Nederland of buiten de territoriale wateren door onze Marineschepen die ze naar Sicilië brengen. Als de Nederlandse marine ze niet opvangt dan ligt de hele EU er wel te wachten om ze op te laden.
  Rutte terugsturen een handreiking naar de VVD??????????
  Alleen over die 4 miljard mensen moet ik u volkomen gelijk geven

Leave a reply

17 + 16 =