Het laatste nieuws met betrekking tot Europa en Migranten en het Project EU dat naar nieuwe wegen zoekt.
Boek: Europa en Migranten, Peter Stuivenberg
Statushouders nog steeds sneller een woning

Statushouders nog steeds sneller een woning

In de gemeente Capelle ad IJssel krijgen Statushouders nog steeds sneller een woning. Er zijn  81 statushouders gehuisvest. Dit jaar moeten er nog 168 statushouders een woning worden aangeboden. Het college wil dat doen niet allen via de sociale woningbouw (40). Ook via de particuliere huursector (24) en door middel van aankoop van woningen (24).

En hiermee wordt pijnlijk het huisvestingsprobleem voor zowel Nederlanders als allochtonen bloot gelegd. Statushouders hadden als ‘super-urgenten’ voorrang op Nederlanders, die stonden ingeschreven voor een huurwoning. Dat is veranderd. Er is nu een wet die het voorrang verlenen van migranten boven de autochtone Nederlanders verhindert. Althans op papier. In werkelijkheid verandert er niets.

Gemeenten beboet

Statushouders nog steeds sneller een woning
Altijd bereid een handje te helpen.

De wettelijke taakstelling van een gemeente is om statushouders zo snel mogelijk te huisvesten. Daarop ziet de provincie toe. Het quotum dat een gemeente wordt opgedragen moet in een bepaalde tijdsperiode worden uitgevoerd. Zo niet, dan wordt de gemeente beboet. Op papier hebben autochtonen voorrang In de praktijk verandert er niets. Statushouders krijgen nog steeds sneller een woning. Er wordt nu creatief naar oplossingen gezocht. Zoals huiseigenaren direct benaderen of kamers verhuren. Ook moeten burgers en statushouders met elkaar gaan praten. Zij moeten proberen om gezamenlijk het huisvestingsprobleem op te lossen.

Inrichting woning

Niet alleen moeten gemeenten een huis  voor de statushouder zoeken. Ook zijn zij verantwoordelijk voor het in ‘inrichtingsbudget’. Dat budget verschilt per gemeente. Een asielgezin met 2 kinderen krijgt in Oisterwijk 10.000 euro. Dit bedrag is om de inboedel voor een nieuwe woning aan te schaffen. De gemeente Boekel hanteert 3.500 euro als norm. De toelage van de gemeente Oisterwijk is een gift. Het bedrag dat Boekel geeft is een lening. De gemeente Barneveld zegt dat statushouders in aanmerking komen voor een toelage van 6.000 euro. De helft is een lening. Het Groningse Marum geeft bijna 2.700 euro als gift. In Woudrichem loopt dit bedrag op tot 7.500 euro en zijn de regels soepel. Het geld mag ook worden gebruikt voor de aanschaf van een fiets. Of een computer. En de bonnetjes hoeven niet te worden bewaard.

Budget Gemeente Uden

Statushouders nog steeds sneller een woning
Alle giften, bonussen en leningen worden onder de mat geschoven.

Als voorbeeld hieronder het 7.435 euro tellende budget van de gemeente Uden:

Stoffering: 1.525 euro.
Linnengoed: 264 euro.
Servies: 128 euro.
Bestek: 94 euro.
Keukeninventaris: 137 euro.
Was-, werk en strijkmaterialen: 176 euro.
Diverse huishoudelijke artikelen: 107 euro.
Huishoudelijke apparatuur: 2.265 euro.

En dan gaan ze weg…

Statushouders nog steeds sneller een woning
Migranten bekeren tot statushouders en voor Nederland behouden of niet?

Een op de zeven statushouders verlaat Nederland binnen 2 jaar nadat ze een Nederlands paspoort hebben gekregen. Dat stelt de NOS op basis van een analyse die het CBS op verzoek van de omroep heeft uitgevoerd. Het CBS analyseerde de vertrekcijfers van ruim 30.000 mensen in de periode 2006 tot 2013. De vluchtelingen kwamen uit Irak, Afghanistan, Somalië, Soedan en Sierra Leone. “Vooral mensen uit de Afrikaanse landen blijven niet in ons land”, aldus de NOS. “Bijna 25 procent van hen verhuist naar het buitenland. Bij mensen uit Irak en Afghanistan is dat ongeveer tien procent”.

En neemt de criminaliteit toe

Ondertussen komt in Ede, Almere, Veghel, Zaandam en Maassluis stelselmatig straatterreur voor. De daders zijn meestal jongeren van Marokkaanse en Ethiopische afkomst. Winkelruiten sneuvelen. Auto’s worden vernield of in brand gestoken. Voorbijgangers uitgescholden of gemolesteerd. Ook rond de asielzoekerscentra is het voortdurend onrustig. Aanrandingen, geweld en diefstal zijn aan de orde van de dag. De Londense burgemeester Sadiq Khan zegt het volgende. “Jammer dan, terreur zal een onderdeel worden van het leven in een stad”. Ook krijgen autochtonen zware ruzie met allochtonen jongeren. De bevolking is het zat. De regering verzuimt haar belangrijkste taak. Ervoor zorgen dat de burgers veilig in hun  eigen land kunnen leven.

Is Nederland nog te regeren?

Statushouders nog steeds sneller een woning
Voor iedere Nederlander een eigen partij

De politiek handelt niet meer in het belang van het Nederlandse volk. Kijk naar het multicultiraliseren en integreren. Naar het versjacheren van de cultuur. Of naar de rol van de Europese Unie. Deze houdt kritiekloos banken, EU politiek en globalisten het hand boven het hoofd. Stemmen op de VVD en de PVDA heeft geen zin. Zij hebben het allochtoon-autochtoon probleem in de hand gewerkt. De PVV zelf komt niet verder dan ‘weg met de islam’ en ‘uit de EU’. En stemmen op andere oppositiepartijen heeft geen zin. Zij zijn te zwak en te divers om met constructieve oplossingen te komen. Zoals het herverdelen van welvaart. Dit bepleit ik in mijn boek ‘Europa en Migranten’. De economische vluchteling zou niet voor zijn land op de vlucht hoeven te slaan. En daarin ligt voor de Europese Unie een belangrijke taak.

Wie maakt een grote kans?

Wellicht maakt een PVV-VVD coalitie een kans om het land te regeren. De programma’s lijken op elkaar. In mijn boek ‘Europa en Migranten’ citeer ik VVD fractievoorzitter Halbert Zijlstra die salafistische organisaties wil verbieden. Hij vindt dat deze de democratische rechtsstaat ondermijnen:
“Uit de afscheidsrede van een Utrechtse hoogleraar over het antisemitisme binnen de islam worden passages verwijderd. Een documentaire over de oorsprong van de islam wordt niet getoond. De presentator, de Britse historicus Tom Holland, wordt bedreigd. Uitgeverij Random House annuleert een roman over een van de vrouwen van Mohammed. De uitgever die het boek overneemt krijgt een brandbom door zijn brievenbus. Schrijvers, columnisten, cabaretiers en kunstenaars voelen zich beperkt. Cartoonisten vermijden bepaalde onderwerpen. Kritische films over religie worden ‘onmogelijk’ geacht, teruggetrokken of niet vertoond. Toneelstukken en opera’s worden afgelast. Tentoonstellingen en cursussen geannuleerd. Lezingen aan universiteiten geschrapt”.

Behoudt van cultuur

Statushouders nog steeds sneller een woning
Bekeken door de ogen van de man.

Het meest verfoeilijke vindt Zijlstra de concessies aan de manier van leven. “Amsterdamse schoolbesturen willen Tweede Pinksterdag omruilen voor het Suikerfeest. Zij zouden echter moeten wijzen op de joods-christelijke geschiedenis van ons land. Er zijn scholen waar de Holocaust nauwelijks onderwezen wordt om problemen met moslimleerlingen te voorkomen. En als een school een ‘Je suis Charlie’-poster weghaalt omdat het kwetst, is dat het verkeerde signaal. Is er kritiek op zo’n poster, dan moet je zeggen. “Jongens, vrijheid van meningsuiting, zo zit het hier in elkaar”. Anders gaan ze het nooit leren. Het is elke keer een stapje verder weg van de Nederlandse achtergrond en cultuur. Voor ik er erg in heb worden wij onderworpen aan de islamitische cultuur”.
“Degenen die een islamitische maatschappij willen waar vrouwen, homo’s en andere geloven niet thuishoren. Ga naar Saoedi-Arabië of zo. Blijf dan niet in Nederland wonen om die maatschappij in Nederland te creëren”.

 

Luister naar het volk

Prima teksten. Zoals gezegd PVV en VVD kunnen gezamenlijk hieraan gestalte geven. Hopelijk kunnen zij dit geluid in het Europese Parlement uitdragen. Tenslotte zal Nederland en daarna Europa weer democratisch bestuurd moeten gaan worden. Democratisch, dit betekent dat naar de stem van het volk moet worden geluisterd. Het geloof in een regering en in een Europese Unie die zich bezig houdt met handel, moet weer worden opgebouwd.

Stemt u ook?

Statushouders nog steeds sneller een woning
Veel Nederlanders zijn tegen handelsakkoorden zoals TTIP

Op 17 maart 2017 gaat Nederland zijn oordeel vellen over het VVD-PVDA-kabinet. De verwachting is dat de regeringspartijen een fors verlies incasseren. En terecht. VVD en PVDA hebben Nederlanders bestolen van hun Nederlanderschap. Erger kan het niet. Een Nederlander tot een buitenlander bombarderen in zijn eigen land. Daarbij heeft het de EU naar de mond gepraat in geval van migratie. En wordt de EU gesteund – althans niet tegengesproken – bij het vormen van een Federatie van Europese Staten. Onder een regering en met een leger. Ook steunen wij de EU in zijn onduidelijke TTIP handelsakkoorden. En in het bewust een confrontatie aangaan met de Russen.

Het wordt echt de hoogste tijd voor verandering.

Leave a reply

zes + zestien =