Het laatste nieuws met betrekking tot Europa en Migranten en het Project EU dat naar nieuwe wegen zoekt.
Boek: Europa en Migranten, Peter Stuivenberg
Merkel voor het gerecht

Merkel voor het gerecht

Kan ik bondskanselier Angela Merkel voor het gerecht brengen? Er kleeft ongelooflijk veel bloed aan haar handen. Zij moedigt met ‘Wir schaffen das’ de vluchtelingen aan om naar Duitsland te komen. Daar worden ze zoals dat heet multicultureel geïntegreerd. Ik weet dat het een retorische vraag is, want Merkel geniet functionele immuniteit. Een staatshoofd kan niet vervolgd worden door internationale rechtbanken voor misdaden begaan tijdens haar ambtsuitoefening. Hoewel? Parlementaire onschendbaarheid in Nederland betekent dat een lid van het parlement niet strafrechtelijk kan worden vervolgd voor hetgeen in de vergadering van het parlement wordt gezegd. Maar daarbuiten? Als een kamerlid in het openbaar zegt dat ‘bootvluchtelingen naar Italië moeten worden gebracht’ en op deze manier de vluchtelingen juist aanmoedigt om in het bootje te stappen met het risico dat zij verdrinken, is hij of zij dan strafbaar?

Ik wil graag dat u naar dit filmpje kijkt. De video is geschoten door Sky News op de grens van de Libische kustwateren. In het filmpje wordt gezegd ’12 miles of the Libyan Coast’. Ook daagt de Libische kustwacht op in een snelle bijboot. De eerste redding verloopt keurig. De tweede redding van die dag eindigt in chaos en paniek. Wij zien een opblaasboot volgestouwd met 150 West-Afrikanen. Tientallen zitten op de drijvers. En tientallen zitten op de bodem. Er zijn ook vrouwen en kinderen. Tijdens de tweede reddingsactie verdrinken 7 mensen.

Hoe stom moet je zijn?

De afstand van de kustplaats Zuwara in Libië naar het Italiaanse eiland Sicilië is 260 NM ofwel 475 kilometer. Indien de opblaasboot in volle zee een snelheid behaalt van 4 knopen per uur,  dat is net 7 kilometer per uur, dan doet het over die afstand ruim 65 uur. Er is geen water aan boord. Ook geen aluminium dekens om vrouwen en kinderen warm te houden. Een kleine depressie, golven die zich opbouwen en de opblaasboot vergaat met man en muis. Ook al kan je zwemmen, in het relatief koude Middellandse zeewater van 20 graden Celsius raak je onderkoeld. En dan ga je hallucineren. En dan raak je bewusteloos en verdrink je. Binnen 24 uur kan dat zijn gebeurd.

Hoe crimineel moet je zijn?

Merkel voor het gerecht
Met tientallen op de drijvers van een opblaasboot, hoe stom moet je zijn…

Vluchtelingen worden aangemoedigd om op een opblaasboot naar Sicilië te stappen. Hen wordt ongetwijfeld verteld dat zij op de grens van de territoriale wateren worden gered. De mensensmokkelaars verkopen het idee van veiligheid. Wordt de vluchtelingenboot echter niet opgemerkt, dan volgt een enkele reis naar de dood.

De Europese politici geven SAR organisaties de opdracht om het criminele gedrag van de mensensmokkelaars te steunen. Als een veerdienst moeten de SAR schepen de vluchtelingen net buiten de territoriale wateren oppikken. Wat een domme en tegelijk misdadige strategie.  Het allereerste wat Search And Rescue (SAR) organisaties moeten doen is de bootreizen ontmoedigen! Red de mensen, maar breng ze niet naar Italië. Breng de vluchtelingen terug naar het strand waarvandaan ze zijn verscheept. Terug naar af! Na een tijdje stapt niemand meer op een rubber of hypalon boot omdat het geen zin heeft.

Economische vluchtelingen

Terugbrengen naar het strand van herkomst lijkt mij legaal. De vluchtelingen zijn niet aan de haal omdat hun leven in gevaar is. Het zijn geen oorlogsvluchtelingen, hetgeen ik in mijn vorige blog heb geschreven. Nee, de Midden- en West-Afrikanen willen hun levensomstandigheden verbeteren. Op zich niets mis mee, alleen moedig dat niet aan. Breng werkgelegenheid naar de landen waar ze vandaan komen. Zorg ervoor dat een Afrikaan niet voor zijn eigen land op de vlucht hoeft te slaan!

Merkel voor het gerecht

Merkel voor het gerecht
Oorlog, hoofdpijn en goedkope arbeidskrachten

Terug naar mijn retorische vraag. Kan ik Europese bewindvoerders die deze vorm van migratie met SAR reddingsoperaties stimuleren, voor het gerecht brengen? Te beginnen met bondskanselier Angela Merkel en iedereen die haar steunt? En tegelijk met haar de politieke top van de Europese Unie. En uiteraard ook de Nederlandse parlementariërs die dit criminele gedrag goed praten.

Mocht een advocaat dit lezen (Sander Janssen, Mark Teurlings, Robert Malewicz, Gerard Spong) stuur dan even een email.  Deze moorddadige manier van vluchtelingentransport mag niet langer door politici worden aangemoedigd.

5 Responses to Merkel voor het gerecht

 1. Hallo Liesbeth. Leuk dat je NWOZ leest. Lekker boek. Wordt weer in epub 2 uitgegeven. Voel mij vereerd met je belangstelling in het mee-zeezeilen. Maar helaas, ik vaar met ons tweeën en neem op lange tochten geen mensen mee. Maar wie weet zien wij elkaar een keer in de Caribe. Op faceboek Stuifs Wereld en twitter @stuivenberginfo kan je lezen wat ik uitspook. Meldt je aan. Heb het fijn. Groetjes, Peter

 2. @peter,

  Oke zie je verdere blogs met interesse tegemoet..
  Ik heb hier je boek “N Wereld Onder Zeil liggen, een heerlijk verhaal. Ik ben weliswaar gestrand op pagina 271 maar dat heeft meer met mijn chaotische aard te maken dan met je boek..;)
  Mocht je ooit nog eens z,on tocht willen gaan maken dan hou ik me aanbevolen. U roept maar !
  Groetjes liesbeth

 3. Hallo Liesbeth
  Nee het is niet moeilijk en ja de vraag is waarom. Ik ga daar in de komende blogs verder op in.
  Hallo Willem
  Ik ben het met je eens. De ‘Boogeyman’ gaat erop in, maar het nieuwe boek ‘Europa en Migranten’ vertelt uitgebreid over de onmogelijkheid van multiculturele integratie. Ook gaat het in op de vraag waarom dit plaats vindt en pleit tevens voor het herverdelen van welvaart. Wij, het zogeheten rijke westen, moeten ervoor zorgen dat er geen reden is voor Afrikanen om voor hun eigen land op de vlucht te slaan.

 4. Een hele verademing om te zien dat jij dit hele opvissen van vluchtelingen ook een gotspe vindt.En natuurlijk is dit absurd dat ze die mensen naar Italie brengen ipv terug naar het strand waar ze het bootje in the first place opstapten. En is het nou zo moeilijk om aan de grens van die territoriale wateren een fregat te leggen die desnoods wat vuurwerk maakt om ze af te schrikken.En is het zo moeilijk om die mensen handelaren te pakken? Nee,het is een groot voor opgezet plan,en ik denk dat je wel weet over welk plan en door wie ik bedoel…

 5. Peter, 16.31

  Net je stukje gelezen over Merkel voor het gerecht, volgens mij moet niet alleen Merkel voor het gerecht, maar nog velen met haar, en gelukkig ben ik dus niet de enigste die dit denkt.

  Nu heb ik ook aardig wat gereisd, overal gewerkt en uit ervaring weet ik dat de multiculturele samenleving normaliter niet functioneert, een uitzondering is Singapore, maar die laten alleen mensen toe die zij achten nodig te hebben.

  Wat Europa doet is volslagen waanzin, tenzij zij al die gelukzoekers in wil zetten in een zinloze oorlog tegen bijvoorbeeld de Russen.

  Alleen waarom, ik persoonlijk vind dat de Russen het momenteel prima doen, het zou voor Europa de ideale partner zijn om mee samen te werken

  Helaas ben ik geen lawyer, dus daarmee kan ik je niet van dienst zijn.

  Ik ga wel the boogey man lezen trouwens, stond al jaren op de to do list, misschien put ik er nog inspiratie uit.

  Groet Willem.

Leave a reply

4 × 4 =