Het laatste nieuws met betrekking tot Europa en Migranten en het Project EU dat naar nieuwe wegen zoekt.
Boek: Europa en Migranten, Peter Stuivenberg
Mesaanval door ‘verwarde’ man

Mesaanval door ‘verwarde’ man

Bij de woensdagavond gepleegde mesaanval door een ‘verwarde’ man in Londen kwam een vrouw om het leven en werden 5 mensen gewond.  Het incident gebeurde op Russel Square. Het was een paar uur nadat de Londense autoriteiten besloten om 600 extra gewapende politieagenten in te zetten. Dat extra beetje veiligheid kwam voor de vrouw te laat.

Opnieuw een mesaanval, opnieuw een dode en opnieuw een geestelijk ‘verwarde’ jonge man. Als een gek schijnt hij heen en weer gerend te hebben, voorbijgangers in de rug stekend. Pas 19 jaar, alsof hij niets anders met zijn leven heeft te doen.

Mesaanval door ‘verwarde’ samenleving?

mesaanval door een verwarde man
Een verwarde samenleving

Maar waarom plaatsen media het woordje ‘verward’ erbij. Geeft dat woordje een bepaalde mate van geldigheid, van acceptatie? Is het een excuus van “Ach ja, hij was verward. Dat kan gebeuren”. Indien deze  aanslag, net zoals de voorafgaande,  door een ‘verward’ persoon is gepleegd, is er dan wat mis met onze samenleving? Maken wij soms een generatie ‘verwarde’ mensen. Personen die niet meer het onderscheid kunnen maken tussen mensen doden en het eerbiedigen van leven? Als dit zo is, wat zijn dan de oorzaken? Is het wellicht omdat de monoculturele samenleving van ieder Europees land verandert in een multiculturele samenleving? Raken met name jonge mensen in de ‘botsing’ tussen culturen en religies de weg kwijt? Raken zij zo ‘verward’ dat zij een ander laten ontploffen of met een bijl in stukjes hakken. Of met een vrachtwagen dood te rijden, de keel af te snijden of met een pistool dood te schieten? Of om een bus met passagiers op de Franse snelweg te beschieten. Of om een bus in Parijs met een groep jongens aan te vallen?

Terreur ‘niet verward’?

En stel dat de vrouw is gedood uit een terroristische ideologie met haat tegen het westen. Of van mijn part uit haat tegen vrouwen. Maakt dat de dader dan ‘niet  verward’?  Of  ‘minder verward’? Zo’n persoon kan ik toch moeilijk een ‘normaal’ mens noemen met een gezonde hersenfunctie? Of wel? Is het doden en martelen van mensen een goedgekeurde gewoonte die past bij een ideologie? Krijg ik straks op straat te horen “Tja, ze hebben zijn penis afgesneden en in zijn mond gestopt. Dat doen ze nu eenmaal. Wij niet, maar zij wel”.

Verschillende varianten ‘verward’

Blijkbaar hebben wij 2 en wellicht meer soorten ‘verwarde’ personen. Een soort die door de maatschappij wordt grootgebracht en een soort die dood uit ideologie. Het vervelende is dat zij een verband hebben. De door de maatschappij grootgebrachte ‘verwarde’ personen doen inspiratie op door te kijken naar degenen die doden uit ideologie. Daardoor is de stap van een door de maatschappij grootgebracht ‘verward’ persoon naar deelname in een terreurorganisatie klein. Hierdoor kunnen terreurorganisaties groeien en onze samenleving destabiliseren.

Hoe het ook zij, de autoriteiten vrezen dat er in Londen meer aanslagen zullen volgen. Zo niet door ‘verwarde’ stedelingen dan wel door ‘verwarde’ terreurorganisaties. Het hoofd van de politie Sir Bernard Hogan-Howe zei op 31 juli dat een terroristenaanval een kwestie is van ‘wanneer’. Niet van ‘misschien’.

Leave a reply

drie × vijf =