Het laatste nieuws met betrekking tot Europa en Migranten en het Project EU dat naar nieuwe wegen zoekt.
Boek: Europa en Migranten, Peter Stuivenberg
Een Europese Donald Trump

Een Europese Donald Trump

We wachten op een Europese Donald Trump als voorzitter van de Europese Commissie. Laten we zeggen een Maarten Tromp of een Michiel Adriaanszoon de Ruyter met de leuze: ‘Maak Nederland sterk, maak Europa veilig’. Door voor de rechten van het volk te vechten. De Europeanen moeten weer trots kunnen zijn op hun land.  Door de veiligheid op straat te garanderen. Precies wat de Amerikaanse Donald Trump in de Verenigde Staten wil doen. Ik heb gisteren de aanvaardingstoespraak van Donald Trump voor zijn benoeming als Amerikaanse presidentskandidaat voor de Republikeinse Partij bekeken. Hij wil geen migranten uit landen toelaten waar de Islamitische Staat huishoudt, omdat er terroristen kunnen meeliften. Hij wil vechten voor eerlijke handelsovereenkomsten. Hoe wil de fabricage en productie van goederen weer ter hand nemen in plaats van aan Japan, Zuid-Korea en China uitbesteden. Hij wil dat Amerika eerst voor zichzelf zorgt, aan zichzelf denkt. Wanneer een bevriend land de Verenigde Staten militair nodig heeft, prima. Als het een gerechtvaardigde zaak is zeggen we geen nee. Maar je betaalt ervoor.

Een Europese Donald Trump
Een Nederlandse Donald Trump voor een sterk en veilig Europa

Hij kijkt naar het handelstekort van 800 miljard dollar in 2015. Naar de triljoenen verliezen die Amerika heeft geleden. Naar de vijanden die het heeft gecreëerd. Naar de corruptie van de Clintons die miljoenen dollars in hun stak steken in ruil voor diensten die zij hun backers aanbieden. Hillary krijgt voor een lezing voor Wall Street 750,000 dollar. Bill Clinton krijgt  1,4 miljoen dollar voor 2 lezingen in Nigeria als hij voor een Amerikaanse bedrijf de deur opent.

Emails van Hillary

Trump hoopt dat de 33.000 emails die van de server van Hillary Clinton zijn verdwenen door een hacker worden opgespoord. Dat zij hiermee aan de schandpaal wordt genageld.  Dit levert hem prompt het predicaat op van Russsische spion.

De leuze van Hillary Clinton is ‘I am for her’. De leuze van Donald Trump is ‘I am for you’. Een verschil dat Hillary in haar nominatietoespraak als presidentskandidaat van de Democratische Party rechttrekt
Ik heb werkelijk met open mond geluisterd. Met de gedachte ‘dit zou ook eens in Europa moeten worden gezegd’, schakel ik over naar een Europese nieuwszender. Bondskanselier Merkel verklaart na de vele terroristen aanvallen in Duitsland dat de deur voor migranten open blijft staan. President Hollande van Frankrijk vertelt dat het volk moet rekenen op een lange oorlog tegen de Islamitische Staat. Jammer, we moeten met onveiligheid op straat maar leren leven.

Wanneer krijgen wij een Europese Donald Trump? Een man die het voor het volk opneemt en waarom wij tegelijk wat kunnen lachen?

Leave a reply

twaalf + 19 =